Hvad er Open Space ?
Open Space Træning og arrangementer
Eksempler på Open Space arrangementer
Logistik
Litteratur
Andre metoder
Hvad er Open Space Institute Denmark ?
Links
Kontakt
Hvad er Open Space ? PDF Udskriv Email
Artikelindeks
Hvad er Open Space ?
Page #
Page #
Page #
Alle sider

Fra hver samtale bliver der umiddelbart efter diskusionen slutter, skrevet referat, som skrives ind på en af computerne.


 Når Open Space er slut og alle de mindre møder har været holdt sluttes mødet af - usædvanligt, men meget effektivt ved at referatet fra alle møder deles ud til deltagerne. Dette referat danner baggrund for senere beslutninger om handling.

Efter Open Space analyseres referatet og opfølgende aktiviteter planlægges, hvis det da ikke allerede er sket under Open Space.

Closing0
Closing1
Closing2
Closing3
Closing4
Closing5
1/6 


Holdes Open Space over en dag er referatet resultatet og handling kan planlægges ud fra dette. Holdes Open Space over to dag er der mulighed for at prioritere og udarbejde handlingsplaner, hvis Open Space holdes over 2,5 - 3 dage bliver der også tid til refleksion og finpudsning af planer eller at starte implementeringen.


Facilitatorens rolle

For at et Open Space kan blive en succes er det meget vigtigt med en uddannet facilitator. Facilitatoren sikre først og fremmest at problemstillingen er egnet til et Open Space og at organisationen er klar til at følge op på de resultater som mødet giver. Facilitatoren er også vigtig i forbindelse med udarbejdelse af invitation og invitationslister.

Når Open Space afholdes er facilitatorens vigtigste opgave at holde rummet åbent for den frie selvorganisering, men ellers være så usynlig som mulig, så det bliver deltagernes møde og ikke ledelsens/facilitatoren.

Facilitatoren er således en nøgleperson og vigtig i ethvert Open Space. Til gengæld er én facilitator nok uanset gruppen størrelse.

Gerard Muller har ledet over 300 Open Space-møder i forskellige lande, bl.a. for : Alfa Laval, Astra Zeneca, AKZO-Nobel, Canon, Ely Lilly, Fujitsu, Merck, Microsoft, Price Waterhouse Coopers, Forskellige ministerier, provinser og kommuner, men også for NGOer så som Verdensnaturfonden. Ved siden af dette har han ledet over 400 konferencer med andre metoder.

Mere information om metode og udbytte kan fås hos Open Space Institute, Denmark. Kontakt Gerard Muller på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller tlf. +45 21 26 96 21. 
Danish(DK)Nederlands (NL-BE)English (United Kingdom)